CCBS dhe The Coca-Cola Company

Historiku

Kur flasim për një kompani ndërkombëtare të suksesshme, fshihet gjithmonë një histori e madhe pas kësaj. Coca-Cola Bottling Shqipëria Sh.p.k. (CCBS), operon në Shqipëri që prej vitit 1994 kur edhe u prodhua shishja e parë Coca-Cola në Shqipëri. Përmes zinxhirit të prodhimit dhe rrjetit lokal të biznesit, aty u ndërtua një organizatë me më shumë se 300 punonjës brenda strukturës se saj. Duke marrë parasysh madhësinë dhe shpërndarjen e rrjetit, CCBS përfaqëson një nga aktorët kryesorë pro-aktivë për zhvillimin e ekonomisë së Shqipërisë. Coca-Cola Bottling Shqipëria (CCBS), operon në tregun tonë si i vetmi partner zyrtari mbushjes së shisheve në Shqipëri dhe që është pjesë e sistemit Coca-Cola.

Sistemi Coca-Cola është një biznes global që operon në shkallë lokale. “The Coca-Cola Company” dhe më shumë se 300 partnerët e saj në mbarë botën punojnë së bashku si “Sistemi Coca-Cola”, për të ofruar pije freskuese çdo ditë dhe per të përçuar sukses global. The Coca-Cola Company është kompania më e madhe në botë e pijeve, e cila freskon konsumatorët me më shumë se 500 marka në kategorinë e pijeve me gaz dhe pa gaz, dhe me mbi 3000 pije. Coca-Cola është termi i dytë më i njohur në mbarë botën pas termit “OK”. Coca-Cola është i disponueshëm në më shumë se 200 vende dhe me më shumë se 1 miliard konsumatorë çdo ditë.

Shqipëria është një pjesë e familjes së madhe të Coca-Cola në mbarë botën. Nga viti 1994 deri 1997, portofoli i CCBS u zgjerua më tej me markat e Fanta dhe Sprite. Pas trazirave të vitit ’97, CCBS investoj në futjen e linjave të reja të prodhimit. Në fakt, portofoli ynë në tregun shqiptar konsiston në markat e mëposhtme: Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta Portokall, Fanta Exotic, Fanta Limon, Sprite, Nestea, Schweppes Indian Tonic Water, Schweppes Bitter Lemon, dhe kohët e fundit portofolit i është shtuar edhe lëngu i frutave Cappy Pulpy. Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta dhe Sprite përfaqësojnë 4 ndër 5 pijet më të konsumuara në mbarë botën.

Misioni i CCBS

01.

Të freskojë botën në trup, mendje dhe shpirt

02.

Të frymëzojë momente optimizmi me anë të produkteve dhe aktiviteteve të saj

03.

Të krijojë vlera dhe të bëj ndryshimin
Vizioni i CCBS

01.

Sjellja e freskisë për të gjithë

Gjithmonë në kërkim të mënyrave të reja për të freskuar njerëzit.

02.

Shëndeti dhe mirëqenia

Kujdesi për shëndetin, mirëqenien, si dhe ndryshimi pozitiv në jetën e konsumatorëve, emocionalisht e fizikisht.

Mbrojtja e mjedisit

CCBS është e përkushtuar të respektojë dhe të ruajë mjedisin, duke minimizuar ndikimin tonë në mjedisin përreth, dhe ndikimin në mentalitin e njerëzve tanë.

Projekti i Gjelbër
Siguria

CCBS beson në njerëzit e saj. Ata janë aseti ynë më i rëndësishëm. Sistemi ynë i sigurisë dhe i menaxhimit të parandalimit të humbjeve fokusohet në vlerësimin e riskut, minimizimin e riskut për të gjithë punonjësit dhe palët e treta të përfshira në biznes. CCBS siguron me anë të sistemit të menaxhimit të sigurisë së ushqimit, që kjo kompani është në gjendje të përmbushë standartet maksimale të sigurisë ushqimore në prodhimin dhe tregëtimin e produkteve të saj.

Vizitoni CCBS

Në kuadër të projektit global të socializimit dhe edukimit që “Coca-Cola” zhvillon prej kohësh në mbarë botën, edhe në vendin tonë ndiqet e njëjta kulturë nëpërmjet organizmit që prej tre vitesh, të aktivitetit të “Plant Visit”.

Ky projekt u jep mundësinë kujtdo që ka dëshirë, veçanërisht nxënësve e studentëve të shkollave të ndryshme të vendit, të vizitojnë nga afër fabrikën e prodhimit të pijes më të famshme në botë, si dhe të ndjekin prezantimin prej 90 minutash me informacion interesant dhe edukues në lidhje me pijen më të dashur prej të gjithëve, atë “Coca-Cola”.

Kjo është një eksperiencë e mrekullueshme për të gjithë vizitoret, të cilët mund të shohin më në detaje fushatat e markës globale Coca-Cola, të vizitojnë ndërmarrjen e prodhimit, të ndjekin procesin e mbushjes së shisheve me lëngun e shijshëm e madje edhe ta provojnë atë të sapo prodhuar në fabrikë.

Në shërbim të projektit “Green Project” që Coca-Cola ndërmerr prej vitesh, u tregohet vizitorëve edhe puna e ndërmarrë për hir të kësaj iniciative madhore, si dhe secilit prej tyre u jepet nga një dhuratë, e futur brenda çantave me letër të ricikluar.

Ky është një aktivitet edukues dhe promovues i jetesës së shëndetshme dhe energjike, për të gjithë konsumatorët apo jo të pijeve të kompanisë “Coca-Cola”, dhe vizita në fabrikë është një eksperiencë që nuk duhet humbur!

Kontakto tani